Kakel till Kök - Hero Kakel AB
Denna sida använder cookies (läs mer). Du accepterar detta genom att fortsätta använda webbplatsen. Stäng rutan / acceptera.

Kakel till kök

Att använda kakel i sitt kök är väldigt vanligt idag och mer en regel än ett undantag. Oftast kaklas ytan mellan köksbänk och köksskåp men man kan även välja att kakla upp till tak eller en anslutande väggyta för att få mer effekt. Det finns många fördelar med att välja kakel till sitt kök förutom att det är en snygg inredningsdetalj. Rent praktiskt så är det enkelt att rengöra eftersom det har en glasig yta och inte suger åt sig smuts. 

Det håller sig med andra ord snyggt och fräscht över tid. Kakel är även ett slitstarkt material som tål fukt och vatten. Det finns mängder olika varianter när det gäller kakel till kök. Vitt kakel i lite mindre format är det vanligaste men man kan även sätta 30x60 plattor som stänkskydd i sitt kök. Fogen man väljer spelar också en stor roll i vilket typ av känsla och stil som man vill skapa.

En ljus fog är det vanligaste men vill man få en mer industriell look så väljer man en antracitgrå eller svart fog. Fogen är den svagaste punkten när det gäller smuts. För att skydda fogen från smuts så kan man impregnera den med Effekt fog impregnering. På så sätt håller sig en vit fog sig vit länge. Kakel till kök - en självklarhet för dem flesta!

Läs mer Läs mindre