Kakel till Badrum - Hero Kakel AB
Denna sida använder cookies (läs mer). Du accepterar detta genom att fortsätta använda webbplatsen. Stäng rutan / acceptera.

Kakel till badrum

När man renoverar eller bygger nytt badrum idag så är det oftast kakel på badrumsväggarna som gäller. Kakel till badrummet ger ett snyggt och fräscht resultat. Det är även praktiskt eftersom kakel är tåligt mot smuts och har en lång hållbarhet. Idag finns det en uppsjö av olika storlekar och ytskikt att välja mellan. Vitt kakel säljer absolut mest men det finns även i många andra färger. Man kan välja mellan blank, matt, pressat, sågat, hamrat, vågigt och fasat kakel.

Väljer man en blank kakelplatta så reflekterar det ljuset och badrummet upplevs större. En vit blank kakelplatta upplevs ofta något kallare och passar bra ihop med vita blanka möbler. Kakel med en matt yta skapar en sober mjuk känsla och är mer förlåtande mot som vattendroppar. Man kan även välja pressade kakelplattor med en rundad kant eller sågade med raka måttjämnade kanter.

Vi lagerhåller alla storlekar som visas på hemsidan, allt från 7,5x15 till 30x60 cm, men det går självklart att special beställa även andra format. Kakel är tillverkat av lera som glaseras på ena sidan och bränns. Som allt annat så finns det olika kvalitéer när det gäller kakelplattor. Det som är viktigt att tänka på är att glasyren är tät och att kakelplattorna är måttjämna. Är glasyren tunn så kan fix som man monterar plattorna i ”lysa” igenom glasyren efter en tid. Är plattorna ojämna i storlek kommer man att få problem när dem ska sätts. Vi har lång erfarenhet av kakel till badrum och hjälper er gärna med tips och råd.

Läs mer Läs mindre